introductieles zo 25 sept 2022 (2)

introductieles windsurfen

Windsurfen, relaxed met mooi weer en spectaculair bij harde wind.
Een prachtig gezicht en geweldig om zelf te doen. Altijd al eens willen proberen? Dat kan!?

Het goede nieuws is dat bijna iedereen het kan leren als je de goede spullen hebt en er iemand is die je uitlegt hoe het allemaal werkt en die zorgt voor de veiligheid. Bij WSCR hebben we prima lesmateriaal en ervaren instructeurs die helpen bij de eerste beginselen van het windsurfen.

Wanneer gaat de cursus door?
Als we minimaal 4 deelnemers hebben gaat de cursus door. Alleen bij echt extreme weersomstandigheden (onweer, storm) zal de instructeur besluiten een les af te gelasten. Deze wordt dan later ingehaald. We beginnen om 10:00 uur en afhankelijk van de situatie stoppen we tegen 14:00 uur.
Rond een uur of 12 hebben we een lunchpauze. Neem zelf eten en drinken mee, of maak gebruik van onze kantine. 

Wat ga je doen?
Na een korte instructie op het land over de wind, het weer, het water en de veiligheid ga je eerst droog oefenen. Daarna draag je alles naar het water en gaat het echt beginnen.
Opstappen, evenwicht, zeil optrekken, varen, vallen, opstappen, evenwicht, zeil optrekken, varen vallen. Het begin is even lastig, maar onder begeleiding van onze instructeurs krijg je snel meer controle en daar ga je. Helemaal zelf met de wind en het water! En ……….. plons? Geeft niks, gewoon weer opstappen en nog een keer proberen, steeds langer en steeds verder.?
Gelukkig leer je ook hoe je moet draaien weer terug moet varen. En altijd een instructeur in de buurt die ervoor zorgt dat je weer veilig terugkomt ?.

Kleding en materiaal.
De surfclub beschikt over lesboards, zeilen, en surfpakken die u kunt gebruiken.
We hebben waterschoenen, maar als je die zelf hebt, heeft dat de voorkeur.

Coronamaatregelen.
Op dit moment zijn er geen specifieke coronamaatregelen meer van kracht.
Natuurlijk blijven we alert en respecteren we elkaars gezondheid.

En dan?
Als het windsurfvirus je te pakken heeft, is de enige remedie dat je lid wordt van WSCR . Daar kan je een uitgebreide basiscursus volgen waarin je leert om zelfstandig je uitrusting klaar te maken en zelfstandig het water op te gaan en ook weer veilig terug te komen. Daarna heeeeeel veeeeeel kilometers maken.
Voor alle mogelijkheden, zie de website.

evenement eigenschappen

Startdatum 25 sept 10:00
Einddatum 25 sept 14:00
Max. aantal 12
Ingeschreven 8
Sluitingsdatum 24 sept 17:00
Prijs per persoon € 38,00
Locatie Wind Surf Club Reeuwijk

Inschrijving gesloten.

Location Map