introductieles vrij 21 augustus

Windsurfen, relaxed met mooi weer en spectaculair bij harde wind.
Een prachtig gezicht en geweldig om zelf te doen. Altijd al eens willen proberen? Dat kan!

Het goede nieuws is dat bijna iedereen het kan leren als je de goede spullen hebt en er iemand is die je uitlegt hoe het allemaal werkt en die zorgt voor de veiligheid. Bij WSCR hebben we prima lesmateriaal en ervaren instructeurs die helpen bij de eerste beginselen van het windsurfen.

Wanneer gaat de cursus door?
Als we minimaal 4 deelnemers hebben gaat de cursus door. Alleen bij echt extreme weersomstandigheden (onweer, storm) zal de instructeur besluiten een les af te gelasten. Deze wordt dan later ingehaald. We beginnen om 14:00 uur en afhankelijk van de situatie stoppen we tegen 17:00 uur.

Wat ga je doen?
Na een korte instructie op het land over de wind, het weer, het water en de veiligheid ga je eerst droog oefenen. Daarna draag je alles naar het water en gaat het echt beginnen.
Opstappen, evenwicht, zeil optrekken, varen, vallen, opstappen, evenwicht, zeil optrekken, varen vallen. Het begin is even lastig, maar onder begeleiding van onze instructeurs krijg je snel meer controle en daar ga je. Helemaal zelf met de wind en het water! En ……….. plons. Geeft niks, gewoon weer opstappen en nog een keer, steeds meer.
Gelukkig leer je ook hoe je moet draaien weer terug moet varen. En altijd een instructeur in de buurt die ervoor zorgt dat je weer veilig terugkomt.

Kleding en materiaal.
De surfclub beschikt over lesboards, zeilen, en surfpakken die u kunt gebruiken.
We mogen weer beperkt gebruik maken van het clubgebouw. De kleedkamers zijn open, maar het aantal gelijktijdige gebruikers is beperkt.
De kantine is wel open (1,5 meterregel) en daar kan je een tosti of een broodje frituur en wat te drinken krijgen. Zelf je lunch meenemen is natuurlijk ook prima.
We hebben waterschoenen, maar als je die zelf hebt, heeft dat de voorkeur.

Nog wat coronamaatregelen:
1. Ga nog even naar het toilet thuis voor je weggaat. Het clubgebouw is open en je kan gebruik maken van het toilet, maar hoe minder hoe beter.
2. Was thuis je handen en doe dat ook als je weer thuis komt.
3. Denk aan de 1,5 meterregel. Houd rekening met elkaar!
4. De surfkleding van de club graag verzamelen op de aangewezen plek. Wij zorgen voor een ontsmettend bad.
5. Ben je niet lekker, moet je hoesten, blijf dan thuis en kom een andere keer. Geef het wel even door alstublieft.
6. Wissel niet van materiaal zonder overleg/medewerking van een instructeur.

En dan?
Als het windsurfvirus je te pakken heeft, is de enige remedie dat je lid wordt van WSCR. Daar kan je een uitgebreide basiscursus volgen waarin je leert om zelfstandig je uitrusting klaar te maken en zelfstandig het water op te gaan en ook weer veilig terug te komen. Daarna heeeeeel veeeeeel kilometers maken.
Voor alle mogelijkheden, zie de website.

evenement eigenschappen

Startdatum 21 aug 14:00
Einddatum 21 aug 17:00
Registration Start Date 1 juni 12:15
Max. deelnemers 7
Ingeschreven 7
Sluitingsdatum 20 aug 19:00
Prijs per persoon € 35,00
Inschrijving gesloten.