Surfmateriaal huren / 12Surf

Het verhuren van windsurfequipment valt niet onder de activiteiten van onze vereniging, dat is echt iets voor commerciële ondernemingen. Maar voor leden hebben we wel een unieke 12Surf formule om op een goedkope en laagdrempelige manier te surfen bij WSCR.  

 

12Surf, het concept:

Set 1

 

Windsurfen is absoluut de leukste maar zeker geen makkelijke sport. Als je een aantal surflessen hebt gehad, is het vooral zaak dat je zelf gaat oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Doorzettingsvermogen is de eerste vereiste als je wilt windsurfen. Maar een surf set is natuurlijk net zo belangrijk.

Daarnaast zijn er veel windsurfers die in de hype van de tachtiger jaren hebben leren surfen en nu weer het surfen willen oppakken en hun kinderen met deze coole sport willen laten kennismaken.

We begrijpen dat het een dure grap wordt als je na je surflessen of na een surfloos tijdperk zelf (weer) een beginners plank moet aanschaffen. Naast de vaak hoge aanschafprijs hebben veel surfers na 1 seizoen goed oefenen het windsurfen zodanig onder de knie dat ze kunnen overstappen naar een surfplank voor gevorderden.

Juist voor deze beginnende en herintredende surfers is WSCR 12Surf begonnen. Met 12Surf deel je met meerdere 12Surfers een surfset. In een Whats-app groep geef je aan wanneer je van plan bent te gaan surfen. Je mag de surfset voor 2 uur per dag inplannen. Op deze manier kan iedereen op een zeer laagdrempelige wijze kennis maken met het windsurfen.

20160430 141453Je krijgt toegang tot de 12Surf set door binnen in het club gebouw de met pincode beveiligde sleutelkluis te openen en de sleutel voor de surfstalling er uit te halen.

 

 

12Surf, de inhoud:

Er zijn twee complete stallingen met 12Surf inhoud:

20160430 150728

  • 12Surf set 1 is een Angulo Apprentice (180 L) met een 4.1 m2 en 5.6 m2 zeil. Een prachtig starters board met een zwaard en soft eva deck. Heb je net je surflessen bij WSCR achter de rug, dan is dit een perfecte set om mee te beginnen. (foto boven rechts)
  • 12Surf set 2 is een Startboard Go (171 L) met een 5.0 en een 6.2 zeil. Ook een prima board om op te starten of voor de herintreder die al iets meer surf ervaring heeft.Ook dit board heeft een zwaard en soft eva dek. (foto hiernaast)
  • Een kinderzeiltje voor de jonge kinderen behoort ook tot de mogelijkheden.,

 

12Surf, de kosten en regels:

Allereerst moet je lid zijn van WSCR. We adviseren om een voordeur sleutel te huren zodat je ook toegang hebt tot de 12Surf sleutels buiten openingstijden van het clubgebouw. Als je de sleutel huurt, heb je ook gelijk toegang tot de kleedkamers en douches buiten de openingstijden, wel zo lekker.

Je kunt hier die actuele lid maatschaps tarieven vinden

Kosten deelname 12Surf:       € 120,- per verenigingsjaar, na 1 september € 90 (tot 31 december).

 

Verdere regels voor het gebruik:

  1. Als je wilt windsurfen laat je dat weten door een whatsapp bericht naar de groep te sturen met daarin de datum en begin- en eindtijd. FIRST COME = FIRST SURF Cool. Heeft er niemand na jou gereserveerd, dan kun je lekker door blijven windsurfen.
  2. Je kunt goed een setje optuigen en aftuigen. 12Surfers moeten laten zien dat ze hier bekwaam in zijn. 12Surfers zijn bereid elkaar te helpen met instructie hoe je de 12Surf set optuigt.
  3. Je zorgt goed voor de surf spullen, als je niet surft leg je de plank netjes op het grasveld en niet op de stenen bij de kant. Je stapt op tijd van de plank af en wacht niet tot zwaard of vin de bodem raken. Houd de set compleet en meld eventuele gebreken. De stalling sluit je altijd goed af en de sleutel hang je na gebruik weer terug in de beveiligde omgeving. Bij misbruik van de surfset kan het bestuur je deelname aan 12Surf stopzetten. Schade of verlies is voor eigen rekening.
  4. Windsurfen met de 12Surf set is op eigen risico.
  5. Je hebt windsurf les gehad bij WSCR of hebt al enige windsurf ervaring.
  6. Doorverhuren is niet toegestaan.
  7. Deelname kan voor een of twee jaar. Als je het surfen onder de knie hebt is het tijd voor een eigen setje en stalling.

Geen excuses meer om niet te windsurfen. Interesse, neem contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.