Featured

12Surf

WSCR verhuurt geen surf equipment voor een uurtje of een dag aan niet-leden. 

Wil je graag het water op, ben je lid van WSCR, maar je hebt geen eigen windsurfspullen dan is 12Surf echt iets voor jou!

One Two Surf = Want To Surf

12Surf pic 0WSCR heeft complete windsurf sets, SUP boards, een foilboard en tandems klaar liggen voor leden om zo mee weg te varen. Hoe gaaf is dat ! Maar hoe werkt het dan precies?

Met 12Surf deel je met meerdere 12Surfers een surfset. In een Whatsapp groep geef je aan wanneer je van plan bent te gaan surfen. Je mag de surfset voor 2 uur per dag inplannen, maar reserveert er niemand na jou dan surf je lekker door! Je krijgt toegang tot de 12Surf set door binnen in het club gebouw de met pincode beveiligde sleutelkluis te openen en de sleutel voor de surfstalling er uit te halen. Hiervoor is het wel handig dat je bij je lidmaatschap van WSCR ook een voordeursleutel huurt zodat je bij de sleutel van 12surf kunt komen. Uiteraard krijg je vooraf uitleg over het gebruik, op- en aftuigen van de surf set en gedurende het jaar kun je altijd bij ons terecht voor vragen over de set of over je surf techniek.

1212SurfSurf is heel geschikt voor beginnende en herintredende windsurfers. Er zijn inmiddels drie 12Surf groepen en per groep heb je hebt toegang tot twee complete 12Surf sets, dus je kunt eigenlijk altijd wel 12Surfen maar dus ook tegelijkertijd met andere surfers uit je 12surf groep. We hebben 4 zeilen in verschillende maten, van klein tot groot: 4.2, 5.2, 6.0 en 6.7 m2. Voor iedere leeftijd en ervaring is er wel een geschikte maat. Deelname aan 12Surf kost €120 euro per kalender jaar. Dat is niet veel geld als je je bedenkt dat een set huren bij een commercieel bedrijf al gauw 35 euro per uur kost.  Schrijf je je aan het eind van het seizoen, na september, dan geldt er een gereduceerd tarief. Heb je een 3 daagse windsurf cursus gevolgd bij WSCR dan krijg je 50% korting op het eerste jaar 12Surf. Gaat het zo goed dat je toe bent aan een volgende stap in het windsurfen, dan stroom je heel eenvoudig door naar 12Surf Pro.

12Surf proBen je al wat meer gevorderd, kun je zonder zwaardje varen en wil je lekker planeren. Maak dan gebruik van 12Surf Pro. Het 12Surf PRO board is een heerlijk allround free-ride board, waar je nog prima het zeil kan optrekken zonder dat het board zinkt. In de 12Surf Pro zit een 156 Liter (met een zwaardje) en 144 Liter board (zonder zwaardje). Beide boards planeren gemakkelijk aan en zo ervaar je hoe lekker het is om in de voetbanden te staan en over het water te scheren. Er zit een mooie reeks Gaastra Hybrid zeilen van 4.2, 5.6 en 6.7 m2 bij deze boards. Deelname aan 12Surf PRO kost €120 euro per kalender jaar, schrijf je je aan het eind van het seizoen in, na september, dan geldt er een gereduceerd tarief.

12SupVoor de dagen met wat minder wind heeft WSCR nu 12SUP. Voor de prijs hoef je het niet te laten: voor 20 Euro heb je een heel jaar toegang tot deze heerlijke no/low wind activiteit. Volgens het concept van 12surf reserveer je in de 12SUP-whatsapp-groep 1 of 2 boards. Op de afgesproken tijd ga je het water op voor een relaxed rondje plas of een goede work out op het water. We hebben twee Allround Starboard SUPs met leash en peddle. Wist je dat je in 2 tot 3 uur een heerlijke Reeuwijkse plassentocht supt?

12tandemWSCR beschikt over diverse Windsurf Tandems waar je met twee personen en twee zeilen op 1 plank al heel snel vaart maakt. Een super gave ervaring en ook gewoon heel gezellig. Fun voor als het eens wat minder hard waait en spektakel als de wind toeneemt en je met de fun tandems planeert. De surfer voorop vliegt boven het water en met twee zeilen is goede communicatie super belangrijk. Deze tandems kunnen door leden gratis gebruikt worden, mits je natuurlijk goed zorgt voor deze mooie planken.

12Surf pic 5Voor de experts van WSCR is er 12Foil. 12Foil is voor de ervaren windsurfers die de nieuwste dimensie van deze coole actiesport willen beleven. Met een Naish Hover 142L Foil ligt het foilen nu binnen ieders handbereik. Het board planeert gemakkelijk aan en komt snel uit het water. Eenmaal in de lucht reageert het board goed op je stuur input. 12Foil, werkt hetzelfde als 12Surf, je reserveert in de whatsappgroep wanneer je wilt foilen. Haal de sleutel uit de sleutel kluis en vervolgens het board met foil en helm uit de stalling. Voor 12Foil tuig je je eigen zeiltje op en 'off you go'. Deelnemen aan 12Foil kost maar 50 Euro voor de jeugd en 75 voor volwassen leden per jaar. 

Nog even alles op een rijtje:

12surf range compleet 

Er zijn dus eigenlijk geen excuses meer om niet het water op te gaan. Wil je je aanmelden voor 1 of meerder 12Surf activiteiten neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. WSCR is een vereniging voor en door leden en wij verhuren geen surf equipement. 12Surf is alleen voor leden van WSCR.

 

Wat zijn de regels van 12Surf:

  • Als je wilt windsurfen/SUPpen of foilen laat je dat weten door een whatsapp bericht naar de 12Surf app groep te sturen met daarin de datum en begin- en eindtijd. FIRST COME = FIRST SURF 😎. Heeft er niemand na jou gereserveerd, dan kun je lekker door blijven windsurfen.
  • Je kunt goed een setje optuigen en aftuigen. 12Surfers moeten laten zien dat ze hier bekwaam in zijn. 12Surfers zijn bereid elkaar te helpen met instructie hoe je de 12Surf set optuigt.
  • Je zorgt goed voor de surf spullen, als je niet surft leg je de plank netjes op het grasveld en niet op de stenen bij de kant. Je stapt op tijd van de plank af en wacht niet tot zwaard of vin de bodem raken. Houd de set compleet en meld eventuele gebreken. De stalling sluit je altijd goed af en de sleutel hang je na gebruik weer terug in de beveiligde omgeving. Bij misbruik van de surfset kan het bestuur je deelname aan 12Surf stopzetten. Schade of verlies is voor eigen rekening.
  • Windsurfen met de 12Surf set is op eigen risico.
  • Je hebt windsurf les gehad bij WSCR of hebt al enige windsurf ervaring.
  • Doorverhuren en vervoer van de set naar andere locaties is niet toegestaan.