Haal je vaarbewijs

vaarbewijsAls watersportliefhebber is het altijd handig een Vaarbewijs op zak te hebben. Daarmee mag je namelijk niet alleen de Zodiac van de club varen, maar ook elk ander vaartuig dat sneller kan dan 20km/u tot een lengte van 25 meter. Dus wil je op vakantie eens een leuk bootje huren, lees dan verder!

 WSCR organiseert samen met HAZET Vaaropleidingen de cursus Vaarbewijs I

 Met Vaarbewijs I mag je op alle binnenwateren in Nederland m.u.v. de Westerschelde, de Oosterschelde, Markermeer, IJsselmeer en de Waddenzee. Ook kan je in de meeste (Europese) landen met je Vaarbewijs I een zeil- of motorboot huren. WSCR is een samenwerking met Hazet aangegaan om een vaarbewijs cursus tegen een gereduceerd tarief te kunnen aanbieden. Druk op "Lees meer" voor meer informatie.

 

Tijdens de cursus Vaarbewijs I krijg je een gedegen voorbereiding op het examen en wordt verspreid over vijf avonden van 19:30 uur tot 22:30 uur waarin de volgende onderwerpen worden behandeld: 

  • Woensdag 15 april : Wetten en reglementen – algemeen.
  • Dinsdag 21 april     : Wetten en reglementen – voorrangsregels.
  • Dinsdag 28 april     : Techniek, veiligheid en milieu.
  • Donderdag 7 mei   : Het vaarwater, het weer.
  • Dinsdag 12 mei      : De praktijk van het varen (in theorie)

Naast het volgen van de cursus moet je rekening houden met thuisstudie. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen met een maximale score van 80 punten. Om te slagen dien je minimaal 56 punten te behalen. Geslaagd? Je krijgt het vaarbewijspasje direct mee naar huis (www.vamex.nl).

 

Via WSCR kun je de cursus volgen tegen gereduceerd tarief van €135,00. Dit bedrag is incl. de benodigde cursusmaterialen (ANWB cursusboek, cd-rom met 1000 vragen en kladblok met pen), maar excl. het examen (€42,00) en het vaarbewijspasje (€20,00). De cursus zal –bij voldoende aanmeldingen- gegeven worden ons clubgebouw.

 

Aanmelden?

 

Alle leden van WSCR en hun partners (familie/vrienden) kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het maximaal aantal cursisten is twintig personen. Aanmeldingen worden in volgorde binnenkomst behandeld. Lidmaatschap van WSCR gaat voor op andere aanmeldingen. Dus geef je snel op!!

 

Heb je nog vragen? Spreek ons even aan op de club of mail één van ons via de onderstaande mailadressen:

Maarten van Zoest (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Jan Langendoen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Tot op de club!