Windmeter is live!

Written by Rob.

windboei egbert smallWe hadden het op de club er al veel over, zou het niet mooi zijn om een windmeter op het midden van de surfplas te hebben? Het leek echter onmogelijk omdat we dachten dat we nooit de verbinding vanuit die windmeter konden regelen. Egbert had echter een idee om dit op te lossen, en na (heel) veel werk is het Egbert gelukt om een super mooie windmeter en temperatuur meter op een boei in het midden van de surfplas te installeren. Voorzien van accu en zonnepaneel communiceert deze via het Lora netwerk...het wat? Een uitleg van Egbert over de werking van de windmeter en de technische specificaties vind je hier

 

Gisteren is de windmeter live gegaan op de website. We zijn nog aan het kijken hoe we de gegevens mooi en duidelijk kunnen weergeven, en het eerste resultaat mag er al zijn! Je kan deze bekijken via de "Live!" menuoptie op de website.

Bij de "Live streaming cam" worden de wind en temparutuur gegevens real time weergegeven. Je kan ook een 24-uurs overzicht opvragen, deze is echter nog niet goed bruikbaar op een mobiel, maar kan je prima via een groter scherm bekijken.