Wintertijd

Geschreven door Theo.

Vogelgebied 1Vanaf 1 oktober tot 1 april wordt de surfplas gebruikt door trekvogels om even uit te rusten op hun doortocht naar het zuiden. Een groot aantal daarvan vindt het zo leuk op de plas dat ze niet doorvliegen, maar lekker blijven hangen. Geeft ze eens ongelijk. We hebben twee boeien in het water gelegd zodat de vogels weten dat ze niet moeten afdrijven naar de surfclub. 

Voor surfers geldt dat ze in de wintermaanden de vogels achter op de plas niet moeten verstoren en dus een gijp moeten maken om de boei of ter hoogte van de boei en dus niet helemaal meer naar achteren varen. Dank voor de medewerking.

Het is ook goed om eens even in je stalling te kijken wat voor spullen er mee naar huis kunnen. In de winter is er minder voedsel voor muizen buiten te vinden, en deze knagers gaan opzoek naar warme boardbags om in te nestelen en winterslaap te houden. Ze knagen aan alles wat maar een beetje organisch materiaal lijkt zoals zeilen (vooral mastslurfen), surfpakken, zeilzakken etc. Dus neem wat mee als je het niet direct nodig hebt op de plas.